Grocery shopping / Boodschappen doen


You would expect shopping in a grocery store to be quite similar to any supermarket. Except of course the assortment, I will come back to that later.
First of all, there is the ATM, which of course, has nothing to do with the supermarket, but it goes offline after every transaction. To reactivate after about 1 minute. As cannot pay with my card at the moment, I need cash. And then that’s somewhat annoying. There is however a small canopy above it, so at least you’re in the shade.

Somehow they have never heard of keeping the door open for someone. Not at any store by the way. Although in general people are very friendly. I would have thought that English courtesy might have stuck with them, but unfortunately in that part it didn’t. And they use carriers bags for everything. I am doing my best to use my own shopping bags to avoid that. Sadly you see them flying around everywhere.

I always like to browse around a supermarket in another country and discover new things. Here, for example, you see things like pork feet and pork snout. Apparently you can make delicious soup with them, not my taste however. Also Christophine, it is somehow related to a cucumber, melon and squash. I have never eaten it yet, but I am curious about the taste.

When there is yogurt, I always like to buy that. Unfortunately, supply is always a surprise. When I ask for it, I always get the same answer, as soon as it is delivered. These are the disadvantages of a small island, a lot of products are imported, so delivery depends on the supplier.

Easy cooking packages are also available and occasionally I just want to try things. So I tried the local fruit cake this week, which is a must. It does not come from a packet but from the local baker. And something called mint dream, a combination of an Angel kiss and after eight. Not too bad by the way. Finally, lemonade in a bag. This is powder that you mix with water, no need to add sugar. There is probably enough in it already. I saw the children at school bringing this often and I am curious. Not tried yet.

And then something completely different. As you know, I do all sorts of things at Lifeline. This week I made cushion covers with fabric bits and bobs. The ladies have chosen the colours and patterns. We already found out that my taste is really different from theirs. I’m however proud of the end result. Thank you mom. Thanks to you, I know how to use a sewing machine.


That’s all for now, ‘see you’ at my next blog, Marieke
 

***********************************************************

Je zou verwachten dat boodschappen doen in een supermarkt redelijk overeenkomt met elke willekeurige supermarkt. Behalve natuurlijk het assortiment, daar kom ik later nog op terug.

Om te beginnen is daar de geldautomaat, ok die heeft op zich natuurlijk niets te maken met de supermarkt, maar die gaat hier na elke transactie even offline. Om na ongeveer 1 minuut weer actief te worden. Hoe dan ook, ik kan hier met mijn pasje nog niet betalen, dus heb ik contant geld nodig. En dan is dat soms irritant. Er hangt dan wel weer een kleine zonneluifel boven, je staat dus wel in de schaduw.

De deur voor iemand openhouden, daar hebben ze hier echt nog nooit van gehoord. In geen enkele winkel overigens. En dat terwijl de mensen in het algemeen heel vriendelijk zijn. Ik had gedacht dat de Engelse hoffelijkheid wellicht was blijven hangen, maar helaas. En alles wordt in plastic zakjes gepakt, die zie je echt overal rond dwarrelen. Ik doe mijn best om daarvoor steeds mijn eigen boodschappentas te gebruiken.

Ik vind het altijd leuk om in een ander land door de supermarkt te struinen en nieuwe dingen te ontdekken. Hier zie je dan bijvoorbeeld dingen als varkenspoten en varkenssnuit. Blijkbaar kun je daar heerlijke soep van maken. Niet echt mijn smaak. Maar ook Christophine, iets wat het midden houdt tussen een komkommer, meloen en squash. Ik heb het nog nooit gegeten, maar ben wel benieuwd naar de smaak.

Als er yoghurt is, koop ik die graag. Helaas is aanbod nogal wisselend. Op mijn vraag wanneer er weer yoghurt is, krijg ik standaard als antwoord zodra het geleverd wordt. Dat zijn de nadelen van een klein eilandje, heel veel wordt geïmporteerd en dan is men dus afhankelijk van de leverancier.

Pakjes en zakje zijn hier ook voldoende en af en toe wil ik gewoon dingen uitproberen. Zo heb ik deze week de lokale fruitcake geprobeerd, dat is een aanrader. Die komt trouwens niet uit een pakje maar van de lokale bakker. En iets dat mint dream heet, een combinatie van een negerzoen met een after eight. Niet verkeerd overigens. Tenslotte limonade uit een zakje gekocht. Dit is poeder dat je mengt met water, niet nodig om suiker toe te voegen. Dat zit er waarschijnlijk al genoeg in. Ik zag de kinderen op school dit vaak mee brengen en ik ben benieuwd. Nog niet uitgeprobeerd overigens.

En dan nog even heel wat anders. Zoals jullie weten doe ik echt van alles bij Lifeline. Deze week heb ik van allerlei restjes stof kussen hoesjes gemaakt. De dames hebben de kleuren en patronen uitgekozen. We zijn er nl. al achter dat mijn smaak toch echt heel anders is dan die van hen. Ik ben wel trots op het resultaat. Dank je wel mama, dankzij jou kan ik goed met een naaimachine overweg.

Dat was ‘m weer, tot ‘ziens’ bij mijn volgende Blog, Marieke

 

 

4 gedachten over “Grocery shopping / Boodschappen doen”

 1. Hoi Marieke,

  Boodschappen doen in de tropen op een eiland altijd een uitdaging. Zoals je al zegt, gewoon van alles uit proberen, de lokale dingen zijn denk ik vaak goedkoper als de geimporteerde waren.

  Groet uit zonnig Nederland,

  Marco

  Like

 2. Het heeft natuurlijk wel iets, op die manier boodschappen doen! Alleen van zo’n pinautomaat zou ik helemaal gek worden, haha.
  Je kussenhoesjes zijn hartstikke mooi, mevrouw de coupeuse. Is weer eens een andere kant van jou die we te zien krijgen.

  Groetjes uit Sterksel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s