Bye daddy / Tot ziens papa.

Sparrow
My dad loved his garden, we used this sparrow on his death announcement for family and friends.

Vanaf nu komt eerst de Engelse tekst en daaronder de Nederlandse tekst. Excuses aan mijn Nederlandse lezers, ik wil de internationale lezers graag tegemoet komen. Even scrollen en je kunt gewoon lezen in je moerstaal.

From now on the English text will come first followed by the Dutch text. I apologize to my Dutch readers, I would like to accommodate my international readers. Just scroll and you can still read in your language.

As you may know, I went to in the Netherlands on May 14, for 3 weeks, to see family and friends to catch up and have fun with everyone. It was my plan to keep Blogging, however things changed while I was there. My dad passed away in the 2nd week and I feel blessed to have been able to be there for him during that process. That feels like a privilege, so I’m very happy, although that is strange word in this context, that he waited for me to come home. The whole process starting with the wake and arranging everything with our family after his passing, feels very valuable. So nice that we have been able to do this together with my mom. It turned out exactly as we had imagined, a wonderful tribute to my dear father.

I’ve always been very close with my dad and I felt his pain. He was ready and I am very happy for him. And at the same time also intense sad.

All this made saying goodbye to my mother so much more difficult this time, compared to the last time.

This time I was happy with the long trip back to Dominica, that gave me time to think about things. And to catch myself after everything that has happened in those 3 weeks. During which time, I received so many nice messages from everyone. A sweet card, a very nice and welcoming address to stay, a wonderful girlfriend who stayed with me till my brother and sister in law arrived. A day out with coffee, shopping ice cream with a very dear girlfriend. The gifts I received were so many it made me feel overwhelmed. At the same time, it was wonderful to feel so much love and friendship during this very unreal and intense time.

And now, back on Dominica, life goes on. Without him, yes. I imagine him watching and helping me occasionally if necessary. That idea gives me strength and courage. Which I need to go on here. Continue with my own company as VA (virtual assistant), as well as with my volunteer work at Lifeline.

A few positive things emerged as a result of this time of intense emotions. I have found out that I like to write poems. And a family Facebook page was started with all old pictures of my father’s generation.

Daddy thank you, for everything!

This Blog turned out a little different from the previous ones. Because it was a different and special time for me.

‘See you again’ at my next Blog, Marieke

**********************************************************************************

Zoals jullie misschien weten ben ik vanaf 14 mei, 3 weken in Nederland geweest, even familie en vrienden weer zien en gezellig bijkletsen met iedereen. Het was mijn plan om te blijven Bloggen, dat liep even anders. Mijn vader is in de 2e week overleden en ik heb zijn proces mogen meemaken. Dat voelt als een voorrecht, ik ben dan ook erg blij, al is dat een raar woord in deze context, dat hij op mij heeft gewacht. Het hele proces en na zijn overlijden alles samen met ons gezin regelen voelt als heel waardevol. Fijn dat we dit samen met mijn moeder hebben kunnen doen. Het is precies zo geworden als wij hadden bedacht, een prachtig eerbetoon aan mijn lieve vader.

Ik ben altijd heel close geweest met mijn vader en voelde zijn pijn. Hij was er klaar voor en ik ben ontzettend blij voor hem. En tegelijk ook intens verdrietig.

Dat maakte het afscheid nemen van mijn moeder ook weer anders en op een bepaalde manier moeilijker dan de vorige keer.

Ik was deze keer blij met de lange reis terug naar Dominica, die me de tijd gaf om dingen te overdenken. En bij te komen van alles wat er in die 3 weken is gebeurd. Ik heb in die tijd zoveel lieve reacties van iedereen ontvangen. Een lief kaartje, een heel erg fijn logeeradres, een lieve vriendin die bij me bleef tot mijn broer en schoonzus er waren. Gezellig een dagje shoppen met een dierbare vriendin, samen ijsjes eten en koffie drinken. Kadootjes die ik heb gekregen, zoveel dat het me overweldigde. Tegelijk was het heerlijk om me gesteund te voelen tijdens die toch hele onwerkelijke tijd.

En nu, terug op Dominica, gaat het leven weer verder. Zonder hem, dat wel. Ik stel me voor dat hij nu toekijkt en me af en toe helpt als dat nodig is. Dat idee geeft me kracht en moed. Dat heb ik nodig om hier verder te gaan. Verder met mijn eigen bedrijf als VA (virtueel assistente), maar ook mijn vrijwilligerswerk bij Lifeline.

Er zijn ook positieve dingen ontstaan in deze tijd van heftige emoties. Ik heb ontdekt dat ik graag gedichten schrijf. En er is een familie facebook pagina gestart met allemaal oude foto’s van de generatie van mijn vader.

Lieve papa dank je wel, voor alles!

Even een wat ander Blog dan alle vorige, want het is een bijzondere tijd voor mij.

Tot ‘ziens’ bij mijn volgende Blog, Marieke

 

 

 

7 gedachten over “Bye daddy / Tot ziens papa.”

 1. Wonderful…His eye is on the sparrow! That’s the song that immediately comes to my mind. I sang this song a long time ago, but will sing it also for your dad from now on.
  It is not a coincidence that just a couple of days after your dad’s passing a sparrow sat close to me, TWICE!
  Big hug, xxx

  Like

 2. Lees nu pas je verhaal, wil je bij deze nog condoleren met hrt verlies van je vader. Snap dat je driecweken Nederland anders had voor gesreld, maar ondanks dat toch genoten. Dan zie je hoe dichtbij vreugde en verdriet elkaar na staan.

  Groet,

  Marco

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s