Een beetje van alles / A little bit of everything.

 

De afgelopen week is best druk geweest. Op kantoor, maar ook omdat ik was uitgenodigd om mee te gaan naar 2 activiteiten die Lifeline organiseert of ondersteunt.

Daarnaast werden er door Help for Dominica spullen afgeleverd voor het Peaced Together project. Dus lag opeens de woonkamer vol met lapjes stof, linten, stencils en andere papier attributen.  Dat moest allemaal gesorteerd worden, om het makkelijker te op te bergen bij elk onderdeel van de 10-delige cursus. En vervolgens moest er plaats worden gemaakt in de kast, die eigenlijk al propvol zat. Daar hebben we een hele middag aan besteed.

Het kantoor is op de 1e verdieping van een woonhuis, Tina Alexander woont met haar gezin beneden. Een deel van de 1e verdieping wordt ook nog verhuurd aan toeristen. Dat betekent dus ook zorgen dat de bedden altijd zijn opgemaakt, alle handdoeken etc. zijn gewassen. Kortom alles moet klaar zijn voor gebruik. En al is bedden opmaken niet mijn hobby, als afwisseling van bonnetjes uitzoeken is het wel even leuk.

Op dinsdagavond was de ‘graduation’ van de allereerste groep van Peaced Together. Deze groep jonge meiden had de avond zelf georganiseerd, van eten en drinken tot een compleet entertainment programma. Ik vond het erg leuk om hierbij aanwezig te mogen zijn. Peaced Together komt uit Engeland en de mensen hier zijn getraind door iemand uit Engeland. Het is allemaal dus nog vrij nieuw hier, dat had ik in eerste instantie niet de gaten. En uiteraard krijgen alle geslaagden hun certificaat persoonlijk overhandigd. Er werd daarna gezongen, gedichten voorgedragen en gedanst. Echt heel erg leuk om te zien, en dapper om zo voor een volle zaal je gedicht, lied of dans voor te dragen.

Op woensdag mocht ik aanwezig zijn bij de jaarvergadering van de Gehandicapte Vereniging. Soms best saai, bijvoorbeeld als de notulen werden besproken. Maar wel indrukwekkend om te zien dat dit een van de best georganiseerde verenigingen is op Dominica. Er is nog veel werk te doen. In de hoofdstad heeft bijvoorbeeld bijna 95% van de winkels alleen een trapje als toegang. Dat is voor een rolstoel gewoon onmogelijk.

En dan op vrijdag stuurt Tina je naar de dokter. De irritante hoest die ik al zeker 5 weken heb, lijkt erger te worden. En er klinkt een soort piepend geluid als ik moet hoesten. Dus hup in de auto en door haar persoonlijk gedropt bij een bijzonder aardig dokter. Die alle tijd heeft genomen en tot de conclusie kwam dat de griep zich heeft vastgezet op mijn luchtwegen en op weg is om een longontsteking te worden. Gelukkig ben ik op tijd, dank je wel Tina! Nadat ik een half uur via een inhaler 3 verschillende medicijnen achter elkaar heb moeten inhaleren, kreeg ik een recept en kon ik bij de apotheek alles ophalen. Hopelijk is alles helemaal tiptop als ik over 2 weken in het vliegtuig stap. Weet ik ook weer hoe dat werkt.

Zo dat was mijn week, tot ‘ ziens’ bij mijn volgende Blog, Marieke

********************************************************************

The past week has been quite busy. At the office, but also because I was invited to join 2 activities that Lifeline organizes or supports.

In addition, Help for Dominica delivered supplies for the Peaced Together project to the office. So suddenly the living room was filled with pieces of fabric, ribbons, stencils and other paper stuff. That had to be sorted, to make it easier to store for the different parts of the 10-course program. And then it had to be put away in the cupboard, which was already packed. We spent an entire afternoon getting that done.

The office is on the first floor of a house, Tina Alexander lives downstairs with her family. Part of the 1st floor is also rented to tourists. That means, that the beds are always made up, all towels are washed etc. In short everything must be ready for use at all times. Even though making beds is not my hobby, it makes a nice change from sorting receipts and invoices.

On Tuesday evening, the graduation of the first ever group of Peaced Together was planned. This group of young girls had organized the evening, from food and drink to a complete entertainment program. I really enjoyed being there. Peaced Together comes from England and the people here are trained by someone from England. It’s all pretty new here, I had not realized that. And of course, all the graduates were handed their certificate in person. There were songs, poems were recited and dance. Really nice to see, and brave to perform in front of the audience.

On Wednesday, I was allowed to attend the annual meeting of the Disabled Association. Sometimes a little boring, for example when the minutes were discussed. But impressive to see that this is one of the best-organized associations in Dominica. There is still a lot of work to be done. For example, in the capital, almost 95% of the shops only have a stairway as access. That’s just impossible for a wheelchair to access.

And then on Friday, Tina sends you to the doctor. The annoying cough that I had for 5 weeks seemed to get worse. A little squeaky sound is heard when I have to cough. So she put me in the car and dropped me of personally at a very nice doctor. Who has taken all the time and concluded that the flu has stuck on my airways and is on the way to becoming pneumonia. Luckily it is caught in time, thank you Tina! After half an hour breathing through an inhaler, making me inhale 3 different kinds of medication after each other, I received a prescription to collect at the pharmacy. Hopefully all will be well  before boarding my plane in 2 weeks. And now I know how going to the doctor works as well.

Well that was my week,’ see you’ at my next blog, Marieke

4 gedachten over “Een beetje van alles / A little bit of everything.”

  1. hoi lieve Marijke wij zijn van een paar dagen camping vanmiddag naar huis gekomen…

   dat ik veel aan je denk dat weet je he…het is zoals je weet even anders hier…

   gaat het beter met jou?
   druk bezig ….. en steeds weer met nieuwe dinge..maakt het allemaal toch wel leuk.
   inmiddels heb je zeker al zo vele mensen ontmoet…lukt dat ook met de ouders?

   wanneer vertrek je precies? je ouders enorm blij natuurlijk…..
   een goede thuiskomst…want dat is het toch ook nog he
   kussen
   christina

   Like

   1. Lieve Christina, natuurlijk weet ik dat het even anders is. Lief dat je aan me denkt. Ik denk ook vaak aan jullie.
    Ik vlieg a.s. zaterdag en land dan zondagochtend op Schiphol. Mijn ouders zijn heel blij.
    X Marieke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s