Mijn leven bij lifeline/ My life with lifeline.

 

Er is zoveel om te vertellen dat ik niet weet waar te beginnen. En dan is daar nog de vraag of jullie het wel leuk vinden om mijn verhalen te lezen?

Laat me weten wat jullie van mijn verhalen vinden. Vind je het leuk om te lezen, krijg je een beetje een beeld van mijn leven hier, heb je vragen? Ik vind het ook leuk om van jullie te horen.

Deze week heb ik flink doorgewerkt, in een tropisch tempo natuurlijk, om weer een project gereed te hebben voor de audit. Er moeten nog 12 projecten gecontroleerd worden, soms zelfs 3 boekjaren van 1 project. Ik vind het niet erg, zelfs leuk om orde te scheppen in de chaos. Daarna moet alles nog worden ingevoerd in de boekhouding en pas dan kan alles ter verantwoording worden voorgelegd. Ik ben dus nog wel even bezig.

Zoals ik al eerder heb verteld, voel ik me daar heel erg thuis. Ik ben heel makkelijk opgenomen in de groep van allerlei vrijwilligers, die af en toe het kantoor binnen wandelen om even wat werk te verzetten of te overleggen met Tina. Zij is de drijvende kracht achter deze hele organisatie. Zonder die vrijwilligers zouden al de verschillende projecten niet kunnen functioneren. En met trots kan ik vertellen dat ook mijn foto en een korte beschrijving binnenkort op de website komt. Hoe leuk is dat, ik ben binnen een paar weken al website waardig.

Deze week zelf ook een heel goed gesprek gehad met Tina. Behalve praktische adviezen kwam ze ook met ideeën waar ik zou kunnen bijdragen. Het kralen project is er een van, dat lijkt helemaal goed te komen. Leuk dat iedereen zo enthousiast is. Tina vertelde me dat sommige van deze vrouwen nog nooit iets hebben geknutseld. Glitter schijnt erg populair te zijn. Dus als ik in Nederland ben, ga ik zeker op zoek naar glitter, leuke stickers en mooi papier. Heel confronterend om te merken dat dingen die wij in Nederland als vanzelfsprekend beschouwen, dat dus helemaal niet zijn in dit land. Althans niet hier voor deze vrouwen. Ik haal er heel veel voldoening uit om, samen met jullie, een kleine bijdrage te kunnen leveren.

Lifeline sponsort ook een 20-tal kinderen op een van de basisscholen. De ouders van deze kinderen hebben geen geld om dagelijks de ec$ 1 te betalen voor de lunch van hun kinderen Dat is ongeveer 30 eurocent. Dat wordt dus betaald door sponsorgeld op te halen. Daar wil ik iets mee gaan doen, bijvoorbeeld een gofundme actie, om wellicht meer kinderen voor een langere tijd van een gezonde lunch te voorzien. En ik ga helpen bij het opzetten van een school groentetuin. Meer dan genoeg te doen, en zonder in herhaling te vallen, ik word hier heel erg blij van. Ik ben hier tenslotte pas 5 maanden.

Ik lees graag jullie reacties, tot ziens bij mijn volgende Blog, Marieke

**********************************************************************************

There is so much to tell that I do not know where to start. And then there is also the question of whether you like to read my stories. Let me know what you think of my stories. Do you like reading them, do you get glimpse of my life here, do you have questions? I like to hear from you as well.

This week I have worked fairly hard, at a tropical pace of course, to have a project ready for the audit. There are still 12 projects to be checked, sometimes even 3 financial years of 1 project. I do not mind, even fun to create order in the chaos. After that everything has to be entered in the bookkeeping and only then everything can be submitted for accountability. So I will be busy for quite some time.

As I have said before, they really make me feel welcome there. I felt part of the group of volunteers really quickly. The volunteers occasionally walk in the office to do some work or to meet with Tina. She is the driving force behind this entire organization. Of course, without all the volunteers, all the different projects could not work. And I am proud to tell you that my photo and a bio will also be on the website soon. How cool is that, I’m website worthy within a few weeks of working there.

This week I also had a very good conversation with Tina. Besides practical advice she also came up with ideas for ways for me to contribute. The beaded project is one of them and it seems to be going really well. It is fun to see how many of you are enthusiastic to help out. Tina told me that some of these women have never done arts and crafts. Glitter seems to be very popular. When I’m in the Netherlands, I’m definitely going to look for glitter, nice stickers and pretty paper. Very confrontational to note that things we take for granted in the Netherlands are not so in this country. At least not here for these women. I am very pleased to be able to make a small contribution with everyone’s help.

Lifeline also sponsors 20 children at one of the primary schools. The parents of these children do not have the money to pay the ec$ 1 daily for their children’s lunch. That’s about 30 eurocents. This is being paid by collecting money from sponsors. I want to do something with that, for example by setting up a gofundme page. To provide more children with a healthy lunch for a long time. And I’m going to help set up a school vegetable garden. No time to get bored. And without wanting to repeat myself, I am very happy with all of this. I mean I only arrived here only 5 months ago.

Let me know your comments, see you at my next blog, Marieke

 

8 gedachten over “Mijn leven bij lifeline/ My life with lifeline.”

 1. You go girl!!! Vind het fantastisch om te lezen.
  Wat betekent “een project gereed te hebben voor de audit”?
  Groetjesss uit Sterksel!
  P.S.: Heb een bed voor je geregeld, haha.

  Like

  1. Dank je wel. En fijn dat ik kan slapen. Alle projecten worden betaald uit sponsor geld en donatie. Daarover moet verantwoording worden afgelegd. Een accountant stelt daarvoor een rapport op. Dan moet alles compleet zijn. Dat heet een audit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s