Mijn andere baan / My other job.

En opeens is daar mijn 10e Blog, wat vliegt de tijd. Het schooltje is nu 3 weken gesloten in verband met de Paasvakantie. Daarom werk ik nu fulltime bij Lifeline. De organisatie waar ik eerder al over vertelde.

Ik heb al 2 weken een paar uur in de middag daar gewerkt en had gevraagd wat de kantooruren waren. Van 8 tot 4 uur en een uur lunchpauze tussen 1 en 2 uur. Dat klonk heel erg goed, zeker vergeleken met mijn uren in Utrecht inclusief reistijd.

Geheel in lijn met mijn Nederlandse punctualiteit, stond ik dus afgelopen maandag om 5 voor 8 op de stoep. En geheel in tropische traditie was er nog niemand, ook niet na een kwartier. Inmiddels begon de zon vol op mijn hangplek te schijnen en werd het al behoorlijk warm. Na ongeveer een half uur riep een dame vanaf de straat, het kantoor is op de 1e verdieping, je kunt beneden even aankloppen. Ze woont daar. Ze is Tina de dame die dit alles heeft opgezet, ongeveer 20 jaar geleden. Toch een beetje aarzelend klopte ik aan, en gelukkig daar kwam iemand die een sleutel had en mij binnenliet. Het duurde uiteindelijk tot na 9 uur voordat er iemand van de andere dames verscheen.

Dus de volgende dag kon ik lekker alles op mijn gemak doen en zelfs mijn eigen lunch koken voordat ik naar kantoor ging. Ja je leest het goed, de meeste mensen nemen een warme lunch mee. Rijst met kip en bonen. Rijst met vis en salade. Even in de magnetron en je hebt een heerlijk warme lunch. Ik was dinsdag dan ook trots op mezelf, toen ik met mijn zelf gekookte lunch op kantoor verscheen.

Het kantoor is op de 1e verdieping van een woonhuis, met een balkon en een prachtig uitzicht, dat zie je op de foto’s bij deze Blog.

Ik ben heel blij dat ik hier terecht ben gekomen, het voelt geweldig. Al zijn sommige verhalen hartverscheurend, het werk dat hier wordt gedaan is fantastisch. Daar wil ik graag onderdeel van zijn en blijven. Dit is niet zomaar op mijn pad gekomen, daar ben ik van overtuigd. De website van de organisatie is: www.lifelinedominica.org, mocht je interesse hebben.

Ik herhaal hier nog even mijn oproep van Facebook. Voor een project, Peaced Together, ben ik op zoek naar kralen. Mag van alles zijn, klein, groot, oud, nieuw. Alle beetjes helpen. Peaced together helpt vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld, om hun leven weer op de rit te krijgen en om hun ervaring om te zetten in iets positiefs. Helaas hier nog heel hard nodig. Neem contact op als je iets hebt om te doneren. Bedankt allemaal!

Ik ‘zie’ jullie weer bij mijn volgende Blog. Marieke

************************************************************

And all of sudden this is Blog 10, how time flies. The school is now closed for three weeks due to the Easter holidays. I am working full time now at Lifeline. The organization I talked about earlier.

I have worked part time there, a few hours in the afternoon. When I asked what the office hours were: they told me from 8 to 4 hours and one hour lunch break of between 1 and 2. That sounded great, especially compared to my hours in Utrecht including travel time.

In line with my Dutch punctuality, I arrived Monday at 5 minutes to 8 to meet the door still locked, which is completely in tune with tropical tradition. Waited for 15 minutes, still nobody came. By now the sun was starting to reach my spot on the porch and it was already quite warm. After about half an hour a lady called from the street, the office is on the 1st floor, you can knock downstairs. She lives there. She is Tina, the lady who set all this about 20 years ago. Still a little hesitant, I knocked, and luckily there was someone who had a key and let me inside. It eventually took until after 9 before one of the other ladies finally came.

So the next day I could just do it all at ease and even cook my own lunch before going to the office. Yes, you read that right, most people take a cooked lunch with them. Chicken with rice and beans. Rice with fish and salad. Pop it in the microwave and you have a delicious hot lunch. On Tuesday I was proud of myself when I appeared at the office with my home-cooked lunch.

The office is on the 1st floor of a house with a balcony and stunning views that you see in the pictures on this Blog.

I am very happy that I came here, it feels great. Heard some heart breaking stories, the work they are doing here is fantastic. I would like to be part of it and stay. I am sure, it is not just a coincidence that I am here. The organization’s website is: www.lifelinedominica.org, if you are interested.

I am repeating my request for help from Facebook. For a project, Peaced Together, I am looking for beads. Can be anything, small, large, old, new. Every little bead helps. Peaced together helps women who are victim of domestic violence to get their lives back on track and to convert their experience into something positive. Unfortunately, still very needed here today. Contact me if you have something to donate, anything. Thanks everyone!

I will “see” you again at my next blog. Marieke

2 gedachten over “Mijn andere baan / My other job.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s