Allemaal verkleed / Everyone dressed up

 

Ook al is het al even geleden ik wil jullie Valentijnsdag en Carnaval niet onthouden. Verkleden vinden (bijna) alle kinderen leuk, maakt niet uit voor welke gelegenheid. Er werd dus flink uitgepakt.

Valentijnsdag wordt hier op school uitgebreid gevierd. De kinderen maken allemaal iets speciaals voor hun ouder(s). Waarbij vooral veel glitter wordt gebruikt. Maar laat ik bij het begin beginnen. De dag voor Valentijnsdag werd iedereen verzameld en kregen we allemaal een kadootje van de kinderen. Compleet met een omhelzing en kussen. Ik kreeg zelfs 2 kadootjes, een roze knuffel en een mapje met schrijfpapier en enveloppen.

Bijna iedereen was op de dag zelf gekleed in rood en wit of roze en wit. Een dametje dacht, daar heb ik dus geen zin in. Zij had dus gewoon haar schooluniform aan. Er werden heel veel foto’s gemaakt, waarbij iedereen een groot rood hart omhoog hield, en later in het park van een poging om de kinderen een hart te laten vormen. Dat viel nog niet mee. Maar zeg nou zelf, het ziet er allemaal schattig uit toch?

En vrij kort daarna was het de vrijdag voor Carnaval, ook een enorm groots gevierd feest hier. Qua intensiteit komt het wel overeen met Brabant. Scholen en winkels veelal gesloten, iedereen op straat, verkleed.

Op die vrijdag stond ook een bezoek aan de openbare bibliotheek gepland. Daar werden we hartelijk ontvangen en nadat iedereen in een halve kring was gaan zitten, werd er voorgelezen uit een heel groot boek. Iedereen was muisstil en luisterde aandachtig.

Echt verkleed was ik zelf niet met Carnaval, maar een bandana, nog een kadootje uit Costa Rica, fungeerde als haarband en een roosje in mijn haar.

Onderweg naar school kreeg ik al mijn eerste compliment, een kushand van een oud mannetje (zonder tanden) en hij zei: Darling you look lovely! Mijn dag kon niet meer stuk.

Kortom hele leuke dagen, met plezier voor iedereen en die ook nog eens veel leuke foto’s opleverden.

Tot de volgende blog, Marieke

******************************************************

Even though it’s been a while I still want to share Valentine’s Day and Carnival with you. Almost every child likes dressing up, no matter for what occasion. So no effort was too big, to have the children look amazing.

Valentine’s Day is a big celebration here at school. The children all made something special for their parent (s). And of course lots of glitter was used. But let me start at the beginning. The day before Valentine’s Day everyone gathered and we all got a present from the children. Hugs and kisses included. I even received two gifts, a sweet pink fluffy toy and a folder with writing paper and envelopes.

Almost everyone was dressed in red and white or pink and white. One little lady thought, I don’t feel like doing so. So she just wore her school uniform. Lots of pictures were taken, in which everyone held up a big red heart, and later in the park attempting the children to form a heart. That was not easy. But honestly, it all looks adorable right?

And not long after that it was the Friday before Carnival, also celebrated in a big way over here. It reminds me of how we celebrate it in the south of the Netherlands. Schools and shops mostly closed, everyone on the street dressed up.

On that Friday we also planned a visit to the public library. Reception was really warm and welcoming. And after everyone had sat down in a half circle, we were read from a very big book. Everyone was quiet and listened to the story with pleasure.

I was not really dressed up myself for the carnival, but a bandana, a gift from Costa Rica, served as a hair band and I had a rose in my hair.

On the way to school I received my first compliment, a kiss of an old man (without teeth) who said: Darling you look lovely! My day could not get any better.

Overall a very nice day, with fun for everyone and that are also gave us lots of nice pictures.

See you at my next blog, Marieke

 

 

 

 

2 gedachten over “Allemaal verkleed / Everyone dressed up”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s