School activiteiten / School activities

Dit is alweer week 6 als vrijwilliger op het schooltje. De tijd gaat ook hier ongelofelijk snel. Afgelopen week was het maandelijkse uitje. Dit keer naar een speeltuin in de buurt. De kinderen liepen al vroeg te stuiteren in de klas. Het weer leek ons wederom niet goed gezind, een week eerder was het uitje nl. ook al uitgesteld vanwege de hevige regen. En ook deze ochtend viel er wat miezer.

Dat betekende dat we onder het afdak moesten wachten op de bus, en wachten, en wachten. Die bus kwam uiteindelijk 45 minuten te laat. Iedereen was hieperdepiep en probeer dat dan maar eens in toom houden. Een voordeel toen de bus eenmaal was gearriveerd kwam ook de zon weer tevoorschijn.

Voor sommige kinderen was het de allereerste keer dat ze naar een speeltuin gingen. En dan is het dus best eng allemaal. Gelukkig is dat van korte duur en wordt er daarna vrolijk gelachen op alle toestellen. Het weer bleef ons goed gezind, kortom een hele leuke dag.

Om dit alles te kunnen betalen wordt er maandelijks een cake sale gehouden. Ouders wordt gevraagd om of een cake aan te leveren, of ec$20 te betalen. Helaas had slechts 1 moeder een taart gebracht, dus hebben we zelf de rest gekocht. Later kwam er nog iemand met heerlijke zelf gemaakte chocolade cup cakes. Wie had dat gedacht dat ik nog eens op straat taartjes zou verkopen voor het goede doel. Vroeger vond ik kinderpostzegels verkopen al verschrikkelijk. Het leverde uiteindelijk iets minder dan ec$300 op, dat is krap €100. Het was de beste opbrengst tot nu toe. Alle data voor de volgende ronde, zowel voor de field trips als de cake sale staan inmiddels gepland. Dus we kunnen onze verkooptechniek nog verbeteren. Tijdens de sale hoorde ik opeens ook 2 mensen Nederlands spreken. Dat zei ik in het Engels tegen de andere dames, dat hoorde het Nederlandse stel weer. Uiteindelijk hebben ze geen cake gekocht, maar wel gedoneerd. Het was de eerste keer dat ik hier Nederlands heb horen spreken. Het blijkt dus maar weer dat Nederlanders echt overal ter wereld zijn.

Zelf ben ik ook een sponsoractie gestart. Het blijkt dat hier op eiland wel van alles te koop is, helaas voornamelijk goedkope rommel uit China. Dat is geen lang leven beschoren met al die kleintjes.  Het heeft geen storm gelopen helaas, maar ik heb inmiddels toch voldoende opgehaald om wat leuke schoolspullen te kopen. En die met hulp van een lieve vriendin te verzenden. En er zijn ook super leuke dingen gedoneerd.

Mocht je nog willen doneren dan kan dat altijd, stuur me even een mailtje: MariekevanAsten@mail.com. Er is nog genoeg nodig, het schooltje is pas in september 2016 begonnen. Ik zorg er persoonlijk voor dat het heel goed terecht komt.

Zonnige groet, Marieke

***************************************************************

This is already week 6 as a volunteer at the school. Time goes by incredibly quickly. Last week was our monthly field trip. This time to a playground nearby. The children were all very excited in the classroom. The weather was again not looking very good, it started drizzling. A week earlier we even had to postpone the trip due to heavy rain. And this morning it also did not look very promising.them

That meant we had to wait for the bus on the porch, and wait, and wait. The bus eventually arrived 45 minutes late. By that time everyone was so excited to go, it was hard to keep them calm and together. Lucky for us the bus arriving late meant the sun was coming out at last.

For some children it was the very first time they went to a playground. So it was pretty scary for them in the beginning. Fortunately, that changed quickly and they had a lot of fun on all the rides. Since the weather stayed nice and sunny, overall it turned out to be a very nice day.

To pay for all this we have a monthly a cake sale on the side walk in the capital. Parents are asked to either deliver a cake, or pay ec$20. Unfortunately, only one parent brought a cake, so we bought the rest that morning. Later someone showed up with delicious homemade chocolate cupcakes. Who would have thought that I would be selling cakes for charity on the streets? I always hated selling raffle tickets in school. In the end we made slightly less than ec$300, that is a little over €100. The yield was the best so far. All dates for the next round, both for field trips and the cake sale are already planned. So we can improve our sales technique even further. During the sale, I suddenly heard two people speak Dutch. I told the other ladies in English, the Dutch couple overheard me. So they ended up donating, since they did not want to buy a cake. It was the first time I’ve heard Dutch since I came here. So it goes to show that the Dutch are everywhere in the world.

I myself have started a fundraising. It appears that here on the island a lot of school supply are available, unfortunately mostly cheap junk from China. That doesn’t live very long with those little ones. I had expected more people would donate,  but I have still raised enough to buy some nice school supplies and have it shipped here, with the help of a very dear friend. And there are those who also donated very nice things.

If you want to donate more that is of course still possible, just send me an email: MariekevanAsten@mail.com. Many things still needed, the school has just started in September 2016. I will personally make sure that it gets to the right place.

Sunny regards, Marieke

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “School activiteiten / School activities”

  1. Hé Marieke, wat leuk om te lezen dat je geniet. Bevalt het leven op de boerderij je ook goed? Ik ben net terug van een lange vakantie Costa Rica dus ik was relatief gezien bij je om de hoek 😉 Succes met alles wat je doet en je inspanningen voor de school. Grs Mirjam

    Like

  2. Hoi Marieke! Tis eindelijk gelukt om je blog te vinden, haha! Heb natuurlijk al het een en ander gehoord en gezien, maar ik ga je volgen in al je avonturen so far away! Groetjes uit de Heerlijkheid Sterksel! Alaafffffff!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s