Mijn eerste blog / my very first blog.

Nou daar is ie dan, mijn eerste blog. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Het kostte me een tijdje om het op te zetten en het is nog steeds niet helemaal klaar. Maar ik wilde beginnen met schrijven dus ik laat mijn perfectionisme me niet meer in de weg staan. Daar gaan we!

Laat ik beginnen bij het begin. Iets meer dan 6 jaar geleden ging ik naar Costa Rica om vrijwilligerswerk te doen voor 5 weken. Dat was geweldig en heeft mijn leven voorgoed veranderd. Het idee werd geboren om in het buitenland te gaan wonen en een meer zinvolle bijdrage aan de wereld te willen leveren. Ook het verlaten van de dagelijkse ratrace en meer leven van dag tot dag trekken me heel erg aan. Hoewel ik geen idee had hoe, bleef het gevoel altijd op de achtergrond aanwezig. Nadat ik Ronald leerde kennen en een paar keer dit prachtige eiland Dominica heb bezocht, besefte ik uiteindelijk dat dit misschien de kans was die ik zocht. Ik heb hier ook een oudere dame leren kennen en haar verhaal heeft me echt geïnspireerd. Ze neemt al ruim 40 jaar verstoten kinderen op in haar eigen huis. Ik was en ben nog steeds onder de indruk van haar toewijding en passie. Ze wordt ouder en wordt niet echt ondersteund door bijvoorbeeld de overheid. Dus ik ga kijken of ik dit op een of andere manier van haar kan overnemen. Al heb ik nog geen idee hoe en of het mogelijk is. Ik ga mijn uiterste best doen en in de toekomst zal ik jullie hulp op een of andere manier zeker nodig hebben.

En nu ben ik dus hier op het eiland, in een poging om te zien of dit echt kan werken. Het is echt bizar en soms zelfs angstaanjagend, het idee dat ik mijn familie, vrienden en het comfortabele leventje in Nederland heb achter gelaten. En ik weet op dit moment absoluut niet het echt zal werken, maar beter spijt van de dingen die je hebt gedaan, dan van dingen die je niet hebt geprobeerd. Het helpt dat ik me hier enorm thuis voel.

Op 9 januari begin ik met vrijwilligerswerk bij de Clamile Bilingual Montessorischool. De school begon in augustus vorig jaar en heeft op dit moment al 15 kinderen, in de leeftijd van 2 tot 8 jaar. Ik kijk er erg naar uit, nu ik inmiddels voldoende ben uitgerust. Meer over het vrijwilligerswerk in de volgende blog.

Tenslotte wil ik iedereen een gelukkig en gezond 2017 wensen, dat het op alle fronten maar een geweldig jaar mag worden.

Tot de volgende blog, Marieke

****************************************************

Well guys, this it, my very first blog. Both in English and Dutch. It took me a while to set it up and it still not completely finished. However, I wanted to start writing so I’m letting my perfectionism no longer be in the way. Here we go!

Let me start by sharing how it came about. A little over 6 years ago, I went to Costa Rica to do volunteer work for 5 weeks. Which was amazing and literally a life changing experience for me.  It sparked the idea of living abroad and making a more meaningful contribution to the world. Also, leaving the rat race and taking life more day by day really appeals to me. Although I had no idea how, the feeling was always in the back of my mind. Meeting Ronald and visiting the lovely island of Dominica several times eventually made me realize this might be the opportunity I was looking for. I also met a lady, and her story really got to me. She has been taking care of abandoned children in her own home for the last 40 years. I was and still am impressed by her dedication and passion. She is getting older and not really supported by for example the government. So, I am going to look into taking over from her, not sure how and if at all possible, but I will give it my utmost. And going forward I might need to call in for help from you, in whatever shape or form.

So here I am now on the island, trying to see if this can really work. It is really scary and even terrifying sometimes, the idea that I left family, friends and my comfortable life in the Netherlands behind. And I don’t know whether it will really work out, but at least I tried. It is always better to have tried and failed, then never having tried at all. It really helps that I am feeling very much at home here.

On January 9th l will start to do volunteer work at the Clamile Bilingual Montessori school. The school started in August of last year and has currently 15 children, between de ages of 2 and 8. I am very much looking forward to it, as I am very well rested now. More about the volunteer work in the next blog.

Remains for me to wish everyone a happy and healthy 2017, may it be a good one in every way possible.

See you at my next blog, Marieke

8 gedachten over “Mijn eerste blog / my very first blog.”

 1. You go girl. Just start writing 🙂 I will definitely keep track of your blog. The end of January I will be relatively nearby, namely where you started…Costa Rica 🙂
  Oh and to end with what I should have started with…Happy New Year!

  Liked by 1 persoon

 2. Hai Marieke, voor jou ook de allerbeste wensen voor 2017. Goed dat je gewoon bent begonnen met schrijven! Je geeft helder aan waar het idee ooit geboren is, het waarom en je stelt je kwetsbaar op door toch een stukje onzekerheid erin te verwerken. Maar meid, het gaat goed komen, gewoon ergens beginnen en waarschijnlijk met vallen en opstaan maar je volgt je passie! We keep in touch en als ik iets voor je kan betekenen vanuit NL dan hoor ik het graag. Groeten van Karin

  Liked by 1 persoon

 3. Lieve Marieke
  Ik weet nog goed de dag waarop ik zei…dat het al vast stond dat jij zou gaan verhuizen was jaren terug al duidelijk….tijd vliegt….je bent nu daar!
  Met kids…jouw liefde geven en met heel je ziel en zaligheid nu mogen/kunnen zijn wie je bent.
  Vast en zeker met nieuwe lessen.
  Ben trots je te kennen en ik blijf je volgen!
  Liefs Louise😘

  Liked by 1 persoon

 4. Ha Marieke,
  Wat leuk je blog te lezen! Uiteraard ook voor jou nog de beste wensen voor 2017 en dat de vervolgdromen 🙂 ook maar mogen uitkomen. Wat doe je het goed meid! Hoop snel weer wat van je te lezen.
  Liefs, Renato

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s